Frozen shoulder fysiotherapie nodig?

Een frozen shoulder kan enorm veel pijn doen. Naast dat het pijn doen kan het ook uw dagelijkse functioneren beperken. Het is dus belangrijk om hier niet te lang mee te lopen en snel in therapie te gaan om het probleem op te lossen. Weet je niet zeker of je een frozen shoulder hebt en of je de frozen shoulder fysiotherapie nodig hebt? Lees dan verder want hieronder leggen we uit wat de frozen shoulder inhoudt.

Naast dat het pijn doet, zorgt de frozen shoulder ervoor dat je minder mobiel bent. Het begint vaak met de pijn waarna verslechterde mobiliteit volgt. De pijn kan zo erg zijn dat slapen een probleem wordt. Om deze pijn te verlichten en/of the voorkomen probeer je vaak bewust en onbewust de schouder niet te gebruiken. Hierdoor ga je wat geforceerde handelingen doen wat uiteindelijk voor verkeerde bewegingen in de shouder zorgt. Deze verkeerde bewegingen (en houding) zorgt ervoor dat de schouder gefixeerd wordt. Op dat moment heb je dus een frozen shoulder.

Om van zo’n frozen shoulder af te komen heb je gerichte behandeling nodig dat echt alleen voor de frozen shoulder van toepassing is: de frozen shoulder fysiotherapie. In zo’n behandeling wordt de mobiliteit teruggebracht waardoor we ook de pijn wegnemen. Dat is de focus van zo’n behandeling. Na verloop van tijd zul je merken dat de pijn verdwijnt en zul je van de klachten af zijn.

In Haarlem en omstreken zijn er een aantal fysiotherapeuten die hier gespecialisseerd in zijn. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van de eerder gegeven links. Hier wordt nogmaals uitgelegd wat de frozen shoulder is en de oplossing voor deze klacht. Ga naar hun website en maak een afspraak!