Een rollator biedt gebruikers diverse voordelen

rollator

Heb je al eens overwogen om een rollator aan te schaffen? De investering in een rollator biedt je verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het comfort wat dit hulpmiddel je biedt, wanneer je deze meeneemt naar de supermarkt of tijdens een blokje om. De voorzijde van de rollator is vaak voorzien van een mandje of een tas. De ideale plek om je boodschappen in mee te kunnen nemen. Zo hoef je zelf geen plastic zakken vast te houden en hoef je deze ook niet aan de handvaten op te hangen. Sommige modellen hebben niet alleen een mandje, maar ook een haak aan de zijkant voor een tas.  

Comfortabel zitje op een rollator 

De mogelijkheid om je boodschappen of een handtas in een mandje mee te nemen is niet het enige voordeel van een rollator. Denk ook aan het zitje waarover deze hulpmiddelen beschikken. Het zitje biedt veel comfort tijdens een langere wandeling. Het geeft je de vrijheid om af en toe kort te pauzeren. Vergeet de rollator niet op de rem te zetten, voor je op het zitje gaat zitten. Houd er rekening mee dat voornamelijk modellen voor buiten van zo’n zitje voorzien zijn. Modellen voor binnen zijn uitgevoerd met een plateau waarop je een bord of bijvoorbeeld kopje koffie mee kunt nemen naar je eethoek.  

Neem je rollator overal mee naar toe 

Een derde reden om voor een moderne rollator te kiezen, is het feit dat je deze tegenwoordig overal mee naartoe kunt nemen. Vouw de rollator op en stop deze in de kofferbak van je auto. Ook in het openbaar vervoer kan de rollator worden meegenomen. Kies in dat geval bij voorkeur voor een rollator met kruisframe. Deze modellen zijn het snelste in elkaar te vouwen. Wel zo prettig in een trein of tram!